Nieuws

Frank van der Auwera proeft Côte Mas Rouge

 

Uit de nieuwe Wijnkoopgids 2014:

"Carignan, Grenache, Cinsault, Merlot, Syrah. Het team achter het Domaine Paul Mas heeft blijkbaar een duidelijke missie: in de Languedoc wijn produceren die voldoende lokaal terroir uitstraalt, maar eveneens een zekere 'Nieuwe Wereld-flair'. In deze druivenvijfling zijn het vooral de Grenache (45%) en Carignan (25%) die de numerieke overmacht hebben, maar de resterende 30% heeft duidelijk zijn inbreng. Belangrijk is dat bij het persen uitsluitend de free run sappen en eerste persing wordt gebruikt; dit proces garandeert zo dat de fruitintensiteit in boeket en smaak plus de natuurlijke aciditeit gemaximaliseerd worden. Deze Aanpak vertaalt zich in een bronheldere, felle kersenrode kleur met een rijp parfum van o.a. bosbessengelei en griottes. Ook de smaak steekt boordevol klein rood fruit en kersencoulis, lekker vlezig qua textuur, maar ook uitgerust met prima zuren die het geheel opfrissen. Zoete drop-finale. Schenk deze zeer aangename crowd pleaser  liefst rond 14 à 15° C en profiteer maximaal van zijn jeugdige fruitintensiteit."