Italië

Italie

 

Geschiedenis:

Oinotaria (dit betekend wijnland), zo werd Italië al eeuwen geleden genoemd door de Grieken. Rond de zesde eeuw voor Christus is de wijnbouw in Zuid-Italië begonnen. De Italianen hebben, begin 19e eeuw, hun kennis meegenomen naar nieuwe wijnlanden als Australië, Argentinië, Zuid-Afrika en Amerika (Napa Valley). Vanuit deze landen hebben ze de nieuwe technieken, methoden en wijnstokken teruggebracht naar Italië wat een een innovatie in de wijnbouw heeft opgeleverd.

 

Algemeen:

Samen met Frankrijk is Italië de grootste wijnproducent van de wereld. Door het hele land zijn wijngaarden aangeplant. De laatste jaren is er in Italië grondig gemoderniseerd in technieken en methoden en levert het steeds meer kwaliteitswijnen. Italiaanse wijnen zijn onderverdeeld in Vino da Tavola, Indicazione Geografica Tipica (I.G.T.), Denominazione di Origine Controllata (D.O.C.) en. Denominazione di Origine Controllata e Garantita (D.O.C.G).

 

Wijnen uit Italië: