ItalieBraïda Il Bacialé


Land

Italië

 

Streek

Piemonte

 

Producent

Braïda, Giacomo Bologna

 

Soort

Droog, Rood, Stevig, Houtgerijpt

 

Braida-Il-Baciale 1Druivenras

Voornamelijk Barbera met Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot

 

Oogst

Handmatig, Pinot Noir en Merlot worden in september geoogst, Cabernet en Barbera in oktober.

 

Wijngaard

Gelegen op de heuvels van Monferrato.

 

Vinificatie

De druivenrassen worden separaat gevinifiëerd. Traditionele vinificatie bij gecontroleerde temperatuur.


Houtopvoeing

Gedurende 8 tot 12 maanden, afhankelijk van het oogstjaar. Een gedeelte rijpt op foeders, een gedeelte op vaatjes van eikenhout.

 

Kleur

Intens, helder robijnrood.


Neus

Complex bouquet met tonen van zwarte bessen, pruimen.


Smaak

Sappige, elegante wijn met een aangename textuur. In de afdronk veel fruit en iets kruidigs.


Spijs

Bij Italiaanse gerechten, wit en rood vlees en jonge kazen.

 

Serveren

16 - 18 °C